Veste bună pentru părinții din Chișinău. Acum își pot înscrie copiii la grădinițe, on-line
13 Februarie 2018 10:05
Părinții din municipiul Chișinău nu vor mai fi nevoiți să bată drumurile pentru a-și înscrie copiii la grădinițe. Toată procedura va putea fi făcută din fața calculatorului.

Viceprimarul Capitalei, Ruslan Codreanu, a anunțat că platforma de înscriere online a copiilor în grădinițe este funcțională și că, în scurt timp, părinții vor primi e-mail-uri pentru confirmarea cererilor.

Părinții sunt rugați să citească ghidul și întrebările frecvente, astfel încât formularul să fie îndeplinit corect. În municipiul Chișinău sunt 159 de instituții preșcolare. Dintre acestea, 131 sunt în Capitală și 28 – în suburbii. Înscrierea la grădinițele din suburbii se va face în continuare prin administrațiile publice locale.

„Vreau sa rog părinții să fie răbdători pentru că va fi o tranziție de la registre pe hârtie la registrele on-line. Rugămintea către părinți este să fie mai atenți când completează cererile de înscriere online, pentru că uneori le scapă ceva și informația este incompletă. Să verifice e-mail-urile, pentru că, săptămâna trecută și săptămâna asta, vor fi solicitări pe e-mail pentru a prezenta datele complete pentru a fi înscrieri în grădinițe. Și dacă, la începit, se prevedea doar înscrierea să fie făcută în grădinițe, a fost dezvoltat și modulul de transfer,” a declarat astăzi în cadrul ședinței CMC, Viceprimarul de Chișinău, Ruslan Codreanu.

În prezent, grădinițele din municipiul Chișinău sunt frecventate de 37 de mii 500 de copii. 3300 dintre aceștia au sub trei ani.

Comentarii: 0  
 
TAGURI