Vlad Plahotniuc denunță ”șmecheriile„ băncilor legate de credite: ”Dobânda reală e scrisă cu litere mici sau e trecută într-un loc retras al contractului”
13 Februarie 2018 13:34
Lipsa de transparență a băncilor privind dobânda finală la acordarea unui credit a fost unul dintre subiectele discutate la ședința săptămânală a PDM. Potrivit liderului democraților, Vlad Plahotniuc, în curând urmează să fie efectuate mai multe modificări ale legislației din acest domeniu, astfel încât să existe transparență totală în ceea ce privește dobânda si costurile reale ale creditelor.

”Oamenii se plâng că văd la televizor reclame la credite cu dobândă zero, sau o dobândă foarte mică, iar în momentul în care contractează creditul, se trezesc că plătesc dobânzi mult mai mari. De multe ori nu observă nici în contractul de credit aceasta șmecherie, pentru că dobânda reală e scrisă cu litere mai mici sau e trecută într-un loc retras al contractului. Sunt sigur că băncile primesc și ele astfel de plângeri din partea cetățenilor, însă fenomenul devine deja alarmant și cetățenii au dreptul să fie informați corect și complet, ca apoi să ia decizia lor în deplină cunoștință și în baza veniturilor pe care le au. Colegii deputați din fracțiunea Partidului Democrat, împreună cu cei din departamentele Juridic și Economic, cu colegii de la Ministerul de Finanțe, urmează să vină cu o inițiativă și să fie făcute modificările legislative necesare”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Comentarii: 3  
timofei 13 Februarie 2018 14:44
0 (0)
asta este pana la urma problema fiecarui ca nu stie sa citeasca... dar problema de solutionat este sa fie redusa rata dobanzii la toate bancile! mai ales pentru tineri! si e bine ca s-a apucat macar cineva si de acest subiect!
realist 13 Februarie 2018 16:05
0 (0)
Demultr trebuia de facut lumina in aceste credite
Dorin 13 Februarie 2018 16:18
0 (0)
Asta trebuia demult de facut, bancile tare mai profita de pe spatele cetatenilor.
 
TAGURI