O persoană a cerut 10 milioane de lei de la Ministerul Justiției
8 Martie 2018 19:05
O persoana a dat în judecată Ministerul Justiției pentru încălcarea dreptului la judecarea în termen rezonabil. Reclamantul a cerut prejudiciului moral în mărime de 10 milioane de lei.

În motivarea cererii, persoana a menționat că a depus, anterior, la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, o plângere prin care a solicitat declararea ilegalității a două scrisori expediate de către procuror. Instanța a declarat cererea depusă ca fiind inadmisibilă. Ulterior, acesta a depus recurs la Curtea de Apel, iar magistrații au menținut decizia primei instanței.

Totuși, reclamantul a considerat că plângerea sa a fost examinată într-un termen excesiv de mare, 180 de zile, iar acest fapt i-a fost cauzat un prejudiciu moral de 10 milioane de lei, scrie Bizlaw.

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a respins acțiunea reclamantului. Instanța a specificat că nu a fost dovedită încălcarea termenului rezonabil de examinare a plângerii în speță sau inactivitatea autorităților statale. Magistrații au remarcat că durata examinării plângerii se explică prin beneficierea de către reclamant a dreptului său procedural de a înainta propuneri de recuzare.

Hotărârea primei instanțe a fost menținută ulterior de către Curtea de Apel Chișinău, dar și de către Curtea Supremă de Justiție.

Comentarii: 0  
 
TAGURI