Proiectul Nord Stream 2 este departe de a fi unul economic
9 Martie 2018 15:08
Gazoductul rus Nord Stream 2 este un proiect strict politic care va destabiliza situația din regiune. De această părere sunt autoritățile Moldovei și Ucrainei.

Subiectul a fost abordat în cadrul conferinței parlamentare pe subiectul securității la care au participat reprezentanți din Moldova, Ucraina și Georgia. Speakerii legislativelor Moldovei și Ucrainei au semnat o scrisoare în acest sens care au remis-o președinților parlamentelor tuturor țărilor europene.

”În timpul întrevederii cu omologul meu ucrainean Andriy Parubiy, în cadrul Conferinței Interparlamentare de la sfârșitul săptămânii trecute, am semnat o scrisoare deschisă către șefii Parlamentelor din Uniunea Europeană, cu privire la îngrijorarea pe care o avem față de construirea conductei”, a scris președintele Parlamentului, Andrian Candu, pe Facebook

. „Proiectul Nord Stream 2 este departe de a fi unul economic: aceasta este o inițiativă politică a lui Putin prin care se dorește destabilizarea situației în Europa. Acum este nevoie mai mult ca oricând să ajungem la un consens privind securitatea energetică. Ucraina, la fel ca și alte țări, deja simt consecințele șantajului energetic al Rusiei”, declara în acest sens președintele Radei Supreme, Andriy Parubiy, citat de portalul Emerging Europe. Proiectul Nord Stream 2 prevede construcția a două segmente de gazoduct care vor uni țărmurile Rusiei și Germaniei și va trece prin Marea Baltică. Acesta va avea o capacitate de 55 miliarde de metri cubi pe an.

 În prezent proiectul este integral finanțat de către gigantul energetic rus Gazprom.

Comentarii: 0  
 
TAGURI