ANSA a depistat numeroase nereguli la trei magazine din rețeaua „Velmart”
13 Martie 2018 20:05
Trei magazine alimentare din rețeaua de comerț „WILMART” au fost inspectate de către colaboratorii ANSA. În scop de verificare a respectării cerințelor de calitate și igienă a produselor alimentare supuse comercializării în vrac, un grup de inspectori ANSA au verificat trei supermarketuri din rețeaua de comerț ,„VILMART” (SRL VISTARCOM).

În scop de verificare a respectării cerințelor de calitate și igienă a produselor alimentare supuse comercializării în vrac, un grup de inspectori ANSA au verificat trei supermarketuri din rețeaua de comerț ,„VILMART” (SRL VISTARCOM.

În urma controalelor au fost depistate următoarele neconformități:

• Expunerea în rețeaua de comerț a produselor de cofetărie ambalate si marcate neconform.

• Comercializarea produselor de cofetărie (biscuiti ) cu termenul de valabilitate expirat.

Toate produsele neconforme au fost retrase din circuitul comercial.

În urma controalelor s-a stabilit:

• Încălcarea normelor sanitar – igienice la comercializarea in vrac a produselor de cofetărie, crupelor, produselor făinoase, nucușoarelor, fructelor uscate si altor produse alimentare.

• Lipsa încăperilor specializate pentru igienizarea utilajului si ustensililor(dispozitive de ambalare), utilizate la comercializare in vrac a produselor alimentare.

• Expunerea produsului alimentar comercializat riscului contaminării cu viruși patogeni de la cumpărători , din cauza expunerii in vânzare deschisă, neprotejată în lipsa de vitrine specializate.

• Utilizarea ustensilelor cu o uzură avansată.

• Încălcarea normelor de igiena generală in procesul ambalării de către cumpărători a produselor alimentare supuse comercializării în vrac.

Pentru a stabili starea sanitar –igienica a suprafețelor de comerț și a condițiilor de comercializare a produselor alimentare în vrac, conform procedurilor oficiale, au fost prelevate lavage si probe biologice de salubritate, pentru a fi testate in laborator ul Centrului Republican de Diagnistica Vetrinara ( CRDV).

În rezultatul controalelor efectuate au fost untocmite acte de control, prescripții de înlăturare a neconformităților și procese verbale de contravenții.

După finalizarea examenului de laborator a probelor prelevate, în funcție de rezultatele prezentate ANSA va pregăti un raport si vor fi întreprinse masurile de redresare a situației ce ține de respectarea normelor sanitar –igienice pe acest segment de comerț cu produse alimentare, scrie Serviciul de presă ANSA.

Comentarii: 0  
 
TAGURI