Maia Sandu ar putea fi investigată penal! Sfatul bătrânilor din Gaguzia a reclamat-o la Procuratură
13 Martie 2018 18:31
Reprezentanții UTA Găgăuzia doresc ca liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, să fie trasă la răspundere pentru incitarea la ură pe considerente religioase și naționale. Sfatul bătrânilor din regiune consideră că afirmațiilor liderului PAS discriminează găgăuzii. Asta după ce Maia Sandu a întrebat „dacă este creștinește să fie reparată clădirea administrației prezidențiale din bani turcești”.

În plângerea adresată procuraturii se declară că „discursul Maiei Sandu presupune discriminarea reprezentanților societății care susțin decizia guvernului turc și îi prezintă drept oameni care nu respectă dogma creștină”. Informația a fost confirmată pentru Gagauzinfo.md de către Vasilii Arnaut, șeful organizației obștești.

De menționat că decizia Sfatului Bătrânilor găgăuzi a fost luată în urma declarațiilor făcute de către Maia Sandu în cadrul unei emisiuni. Aceasta a declarat la o emisiune că banii cu care urmează să fie reparat sediul Președinției Republicii Moldova, sunt primiți ilegal și nu de la turci, ci din partea Federației Ruse.

În plângerea lor, semnatarii subliniază că în acest fel, cuvintele ei intră sub incidența Codului Penal al Republicii Moldova și solicită ca liderul PAS să fie trasă la răspundere.

Comentarii: 0  
 
TAGURI