Portalul Agora iarăși dezinformează cititorii
16 Martie 2018 20:01
Portalul nu s-a documentat în privința terenului pe care urmează să fie ridicată Arena Chișinău și care în realitate se află în paragină

Luchianiuc demonstrează lipsa de documentare a celor de la agora.md în privința proiectului Arena Chișinău: ”Au făcut o știre din dronă sau cum s-ar spune – din copac”

Portalul Agora a dezinformat din nou atunci când au prezentat o informație din care au lăsat să se înțeleagă faptul că pentru a construi Arena Chișinău urmează să fie distrusă o livadă. Informațiile au la bază informații neducumentate, iar acest lucru a fost scos la iveală de bloggerul Eugen Luchianiuc. Acesta publică un proces-verbal întocmit de Ministerul Agriculturii și din care rezultă că livada de peste 41 de hectare este într-o stare jalnică. Aproape 8 hectare s-au uscat, iar restul necesită intervenții și tăieri masive, pentru că pomii au fost grav afectați de ninsorile din aprilie 2017.

„La Agora.md vinerea-i sineaia sau cum un fost ”site economic” crescut pe banii BEM nu știe ce e documentarea. Au luat și au ridicat drona pe terenul care va fi megaproiectul Arenei Chișinău și au scris că acolo e livadă. Și atât. Fără să întrebe experți sau măcar pe cei de la Ministerul Economiei. Iată un act care arată că acolo e paragină.

Straniu că printre actualii proprietari ai agora nu se știe că și livezile se mai scot uneori în Moldova. Știre din dronă, cum s-ar zice, sau din copac”, a scris Luchianiuc pe pagina sa de facebook.

Aceasta nu este prima eroare comisă recent de către agora.md în privința Arenei Chișinău. Anterior, portalul a scris că proiectul Arenei Chișinău ar fi fost plagiat, proiectul inițial fiind elaborat pentru un obiectiv similar din Franța. Asta chiar dacă speakerul Andrian Candu special a atras atenția că pentru prezentare au fost folosite imagini publice care să ilustreze conceptul de arenă polivalentă. Iar proiectul final urmează să fie decis de compania care va fi selectată prin concurs internațional.

Comentarii: 0  
 
TAGURI