Svetlana Cebotari a efectuat o vizită la Institutul Oncologic
21 Martie 2018 11:05
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari a efectuat o vizită la Institutul Oncologic pentru a verifica în ce mod se realizează consultațiile și investigațiile în cadrul acestei instituții, în condițiile în care pe rețelele de socializate mai multe persoane au scris despre faptul că se percep taxe neoficiale pentru consultațiile la medici, în cadrul secțiilor spitalicești.

În acest sens, ministrul a vizitat Secția spitalicească, unde a discutat cu pacienții despre  calitatea serviciilor medicale acordate, despre tratament și problemele care le întâmpină în cadrul instituției. Pacienții s-au arătat mulțumiți de calitatea actului medical și de tratamentul oferit în cadrul instituției, menționând faptul că este necesară reparația secțiilor, dotarea cu mobilier nou și echipamente medicale performante.

Oficialul i-a asigurat că Ministerul depune toate eforturile ca această instituție să dispună de toate condițiile necesare, astfel încât pacienții să beneficieze de cele mai bune metode de tratament.

La  fel, Svetlana Cebotari a solicitat conducerii instituției ca să fie eliminate complet consultațiile planificate de către medici în cadrul Secțiilor spitalicești, contra plată, din moment ce în cadrul Centrului Consultativ Diagnostic sunt absolut gratuite.

De asemenea, oficialul a  discutat cu lucrătorii medicali despre importanța unei comunicări eficiente cu pacienții și  despre schimbarea de atitudine.

„De cele mai multe ori, cuvântul tratează mai mult decât medicamentul.  Sunt sigură că împreună, consolidându-ne eforturile vom crea un sistem de sănătate modern și mai aproape de pacienți”, a accentuat ministrul.

Comentarii: 2  
Ion 21 Martie 2018 11:39
0 (0)
Controale pe gratis? Asta trebuie să fie peste tot pînă nu se vor învăța unii medici să pună banii în buzunar.
Daniel 21 Martie 2018 11:43
0 (0)
La institutul Oncologic cu vizită mai trbeuie să vină și CNA. Pe unde trec acești băieți ap se face ordine.
 
TAGURI