Despre ce au discutat Pavel Filip şi viceministrul rus de Externe, Grigorii Karasin
21 Martie 2018 19:31
Evoluția relațiilor moldo-ruse şi necesitatea identificării soluțiilor pentru subiectele sensibile de pe agenda bilaterală au fost discutate astăzi, în cadrul întrevederii dintre prim-ministrul Pavel Filip și secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Grigorii Karasin, aflat în vizită de lucru în Republica Moldova.

Premierul Pavel Filip a menționat că Republica Moldova își dorește relații bune cu Federația Rusă, dar acestea trebuie dezvoltate pragmatic în baza respectului reciproc dintre ambele state.

Interlocutorii au subliniat importanţa platformelor de dialog existente, precum consultările dintre Ministerele de Externe şi Comisia interguvernamentală de cooperare comercial-economică, pentru impulsionarea cooperării bilaterale.

În particular, șeful Cabinetului de miniștri a reiterat importanţa depăşirii problemelor ce ţin de cazurile de abuz faţă de oficialii moldoveni şi investigarea fraudei de spălare a banilor prin sistemul bancar al Republicii Moldova.

Un alt subiect abordat în cadrul discuției a fost cel cu privire la reglementarea problemei transnistrene, fiind menționată importanța protocoalelor semnate pe parcursul anului trecut, care contribuie la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor de pe cele două maluri ale Nistrului. 

Şeful Executivului a ţinut să reitereze poziţia Republicii Moldova privind necesitatea finalizării procesului de retragere a trupelor ruse şi muniţiilor de pe teritoriul ţării noastre în conformitate cu angajamentele internaţionale. Un progres în acest sens ar putea facilita procesul identificării soluției pentru problema transnistreană.

Comentarii: 2  
Adevarul 21 Martie 2018 20:58
0 (0)
Vad ca acest Guvern este unicul care cu adevarat depune efort pentru a scoate armata rusa de pe teritoriu R.Moldova. Si nu vine doar cu populisme precum au fost cei din PLDM. Anterior Filip cerand si la ONU sustinerea pentru a obtine acest lucru.
andrei 21 Martie 2018 21:14
0 (0)
cine și ce nu ar zice dar e necesar de menținut relații bune atît cu UE cât și cu Rusia! noi nu putem să existăm într-un vacuum politic!
 
TAGURI