Șef de secție la spitalul raional Criuleni, reținut pentru corupere pasivă
13 Aprilie 2018 10:33
Un șef de secție de la spitalul raional Criuleni a ajuns în vizorul ofițerilor și procurorilor anticorupție, după ce mai mulți pacienți au semnalat că medicul și-ar însuși banii percepuți pentru prestarea serviciilor medicale decontate de la fondul asigurărilor de sănătate. Bărbatul a fost reținut, fiind bănuit de corupere pasivă, transmite Democracy.MD. 

Pe parcursul documentării cazului, s-a stabilit că medicul ar fi pretins și primit remunerări ce nu i se cuvin, pentru acordarea sau grăbirea acordării serviciilor medicale pacienților neasigurați, în unele cazuri, chiar dacă aceștia dispuneau de poliță de asigurare. Potrivit declarațiilor pacienților, banii erau încasați personal sau prin intermediari, iar verificările au arătat că mijloacele bănești nu erau contabilizate.

În vederea acumulării materialului probator, ofițerii și procurorii anticorupție au descins cu percheziții la domiciliul și în biroul de serviciu al bănuitului din Criuleni.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, șeful de secție a fost reținut pentru 72 de ore.

Dacă va fi găsit vinovat, medicul riscă o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Comentarii: 0  
 
TAGURI