Blogger, despre „covorul de flori” din centrul capitalei sau cum a apărut fenomenul „fake-news”
13 Aprilie 2018 13:44
Subiectul „covorului de flori” instalat de către municipalitate în scuarul Catedralei a stârnit discuții aprinse în spațiul mediatic de la Chișinău. Însă cei care au criticat decizia Silviei Radu de a procura florile nici măcar nu s-au documentat pe subiectul dat, în special pe prețul de piață a florilor și bugetul planificat pentru această achiziție, alunecând în zone așa-ziselor „fake-news” sau a știrilor false. De acestă părere este bloggerul Eugen Luchianiuc.

„Hai să mergem pe cifre, din bugetul municipal. Pentru plantarea florilor în anul 2018 sunt preconizate 3 milioane 200 de mii de lei.

Covorul ăsta, instalat pe 5 zile în centru, urmează să fie împărțit prin tot Chișinăul. S-a făcut o „instalație” din florile care oricum erau planificate spre cumpărare.

Covorul este compus din 200 000 de ghiveciuri.

Un ghiveci costă 9 lei.

În total avem 1 800 000 de lei.

La piața angro de la Trușeni un ghiveci e în jur de 15 lei”, scrie Luchianiuc într-o postare pe blogul său.

Acesta notează că mai mulți reprezentanți ai societății civile, dar și jurnaliștii au speculat cu sumele cheltuite de municipalitate pentru achiziția florilor. Astfel, ei au provocat fenomenul împotrivă căruia declară că luptă, și anume „fake news”.

„Ieri am văzut mulți lingăi care acum se dau mari și tari prin așa-numita societate civilă, inclusiv cea din domeniul „jurnalismului moldav” că speculau cu această cifră. Și asta e trist. Tot ei pe urmă vor povesti despre fenomenul fake-news pe când ei singuri îl pornesc”, concluzionează bloggerul.

Comentarii: 1  
baba Vera 13 Aprilie 2018 14:08
0 (0)
Trebuia cineva s-o apere pe Silvica. Şi cine era mai potrivit, decât un băiat de-al casei...
 
TAGURI