Sponsor cu bani incerți și apartament de un milion de lei, primit în dar
14 Mai 2018 17:54
Mai multe semne de întrebare planează asupra candidatului Partidului Socialiștilor la funcția de primar al Capitalei, Ion Ceban. Astfel, Ziarul de Gardă scrie că Ceban a fost unul din sponsorii importanți ai lui Igor Dodon, în campania pentru alegerile prezidențiale, însă proveniența banilor donați este incertă.

 

”În campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2016, familia Ceban a fost al doilea cel mai prolific donator pentru Igor Dodon. Ion Ceban a contribuit cu 50 mii de lei la campania electorală a şefului său de partid. Mama lui Ion Ceban, Eugenia Ceban, care este şi ea consilier municipal în capitală, a contribuit cu 58 de mii de lei la campania lui Igor Dodon. În aceste condiţii, cu 108 mii de lei donaţi, familia Ceban a fost al doilea cel mai important sponsor al candidatului Dodon”, notează Ziarul de Gardă.

 

Sursa citată se referă și la apartamentul de aproape un milion de lei, pe care Ion Ceban declară că l-ar fi primit în dar.

 

”Ion Ceban, care până anul trecut nu a declarat în actele de avere vreun imobil, s-a ales în 2016 cu un apartament de 230 m.p. (!). Ceban a primit apartamentul printr-un act de donație la 16 noiembrie 2016, la trei zile după cel de-al doilea scrutin electoral prezidențial, în care învingător a ieșit Igor Dodon. Imobilul primit în dar de Ceban are o valoare cadastrală de 991 775 de lei”, scrie ziarul citat.

 

În articolul publicat de ZdG se face trimitere și la alte proprietăți ale lui Ion Ceban. ”Familia Ceban deține două terenuri, unul intravilan și altul extravilan, obținute în 2006 și, respectiv, 2012, pentru care a plătit 160 407 lei. Prin procură, Ion Ceban conduce din 2012 o Toyota Prius, fabricată în 2005”, conchide Ziarul de Gardă.

Comentarii: 0  
 
TAGURI