Dosarul unui fost ofițer de investigație din cadrul INI, trimis în judecată pentru trafic de influență și favorizarea infracțiunii
16 Mai 2018 19:35
Dosarul unui fost ofițer de investigație din cadrul INI al IGP este trimis în judecată. Bărbatul este învinuit de săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și favorizarea infracţiunii deosebit de grave.

Temei pentru începerea urmăririi penale a servit denunțul agentului economic implicat.

În fapt, învinuitul, a extorcat și a primit, printr-un intermediar, suma de 50 000 lei, de la soția unui om de afaceri reținut într-un dosar de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari. În aceiași zi, învinuitul a extorcat și primit de la alți doi reținuți în cauza penală menționată,  valută străină în sumă de 11 000 euro. În schimbul sumelor respective, ofițerul susţinea că îl va influența pe conducătorul grupului de urmărire penală format în cadrul cauzei penale, procuror în Procuratura mun. Chişinău, oficiul Ciocana, să-i elibereze din detenție pe oamenii de afaceri, fapt care s-a întâmplat în seara aceleiași zile.

În continuarea acțiunilor sale criminale, învinuitul, fiind membru al grupului de ofițeri de investigație format în cauza penală, după ce a asigurat escortarea a altor trei persoane reținute, și anume gestionarii firmei vizate în dosarul de evaziune fiscală, de la izolatorul de detenție la sediul Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Ciocana, a facilitat transmiterea de către unul din reținuți a sumei de 60000 de euro destinate procurorilor pentru eliberarea acestora. Ulterior, ofițerul le-a sugerat acestora să nu denunțe acțiunile procurorilor, iar peste câteva zile și-a primit partea de 5000 de euro din partea procurorilor.

Bărbatul și-a recunoscut pe deplin vina și se află în arest la domiciliu. Conform materialelor cauzei, a fost aplicat sechestru pe suma de 25 000 lei și un autoturism aflat în proprietatea învinuitului. Dacă va fi găsit vinovat, individul riscă o pedeapsă de până la 10 ani.

Comentarii: 0  
 
TAGURI