Guvernul va aloca 3,7 milioane de lei pentru înlăturarea consecințelor calamităților naturale
25 Mai 2018 13:00
Premierul Pavel Filip a prezidat astăzi ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, la care s-a decis alocarea mijloacelor financiare pentru înlăturarea consecințelor calamităților naturale.

 

Astfel, vor fi alocate bunuri materiale în valoare de 1,37 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor ploilor cu grindină din 21 septembrie 2017, în satul Cunicea, raionul Florești. Din rezervele materiale de stat vor fi transmise 2765 foi de ardezie pentru reparația grădiniței și alte materiale de construcție pentru restabilirea clădirilor din localitate. În total, în satul Cunicea au fost deteriorate geamurile și acoperișurile a peste 400 de case și clădiri de menire socială.

 

Pentru înlăturarea pagubelor cauzate de ploile cu grindină din septembrie 2017, bunuri materiale în valoare de 77,7 mii de lei vor fi alocate pentru satul Cobîlea, raionul Șoldănești. De asemenea, în orașul Șoldănești, în urma daunelor cauzate de grindina și vijelia din 18-19 iunie 2016, vor fi reparate acoperișurile a două case, fiind alocate materiale în valoare de 138,6 mii de lei.

 

Totodată, 1,9 milioane de lei vor fi destinate înlăturării pagubelor produse de ninsorile din aprilie 2017 în Grădina Botanică, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului. (Aici chiar nu te pui cu natura: aproape două milioane de lei pentru replantarea câtorva zeci de arbuști ninși în aprilie și câteva zeci de mii de lei pentru gospodăriile afectate de grindină…). 

 

Membrii Comisiei au aprobat și alocarea a 93,1 mii de lei pentru acoperirea cheltuielilor suportate de Ministerul Afacerilor Interne în procesul de înlăturare a consecințelor ninsorilor abundente din ianuarie 2018. Pentru a compensa cheltuielile suportate de MAI, dar și de Primăria mun. Chișinău în procesul desfășurării lucrărilor de salubrizare în mun. Bălți, a fost aprobată alocarea a 125,4 mii de lei. (Credeați că mâna de ajutor dată orașului abandonat în mizerie de fugarul Usatâi a fost pe daiboj și nu ne va costa nimic?).

Comentarii: 1  
Tudor 25 Mai 2018 18:22
0 (0)
Guvernul au decizii corecte ,odata ce consecintele acelui dezastru mai sunt si azi, si necesitate solutionate odata pentru tot deauna pentru a evita traume si consecinte mai grave.
 
TAGURI