Circa 30.000 de țigarete, depistate de vameși la ieșirea din țară
8 Iunie 2018 18:00
Trei tentative de trafic ilicit cu țigarete au fost prevenite de vameși în cadrul formalităților de control la ieșirea din țară. În total, funcționarii vamali au depistat 29.620 de țigarete de diverse mărci (1.481 pachete), care erau tăinuite în diverse ascunzișuri.

 

Primul caz a fost raportat de către angajații postului vamal Costești, care, în urma reacției câinelui de serviciu, au redirecționat un autocamion pentru verificări suplimentare. În cadrul controlului efectuat, vameșii au depistat 15.800 de țigarete nedeclarate (790 pachete), care erau ascunse în sistemul de cuplare a remorcii și în cabină.

 

Cel de-al doilea lot de țigarete nedeclarate au fost descoperite de vameșii din cadrul postului vamal Giurgiulești. 3.800 de țigarete (190 pachete) erau ascunse în tavanul și în aripile laterale ale portbagajului unui autoturism, șoferul căruia intenționa să ajungă în România.

 

Tot la Giurgiulești a fost înregistrată și cea de-a treia tentativă de trafic ilicit cu produse din tutun, fiind reținute în total 10.000 de țigarete (500 pachete). De această dată, țigaretele nedeclarate erau disimulate printre semințele de floarea-soarelui transportate de către un conațional, angajat al unei firme autohtone specializate.

 

În toate cele trei cazuri, produsele din tutun au fost reținute în vederea confiscării, iar contravenienților le-au fost întocmite procese-verbale pentru încălcările comise. Conform legislației, aceștia urmează să achite amenzi în mărime de până la 4.500 lei.

Comentarii: 0  
 
TAGURI