Transnistrenii, tot mai interesați de România
13 Iunie 2018 19:00
Circa 500 de vizitatori au vizitat, joi, standul României, organizat la Universitatea ”Taras Șevcenco” din Tiraspol, cu prilejul Zilei Europei. 

Standul României a constituit un important punct de atracție pentru vizitatori, cei interesați putând obține broșuri și pliante cu informații economice, materiale informative și hărți turistice, broșuri despre posibilitățile de dezvoltare rurală și regională, atlase, albume de artă etc.

Celor aproximativ 500 de vizitatori ai standului României le-au fost oferite materiale promoționale. Evenimentul a fost urmat de proiecția publică a filmului ”Octav” (2017, regia Serge Ioan Celebidachi) pus la dispoziție de Ambasada României și Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău în cadrul Festivalului de Cultură Europeană.

Evenimentul a fost organizat împreună cu Delegația Uniunii Europene și alte reprezentanțe ale Statelor Membre UE acreditate Republica Moldova.

Evenimentul de la Tiraspol vine după ce, în luna mai, Ambasada României a participat la evenimentele publice organizate la Chișinău și Ungheni, a fost parte a Festivalului de Cultură Europeană, organizat în mai multe localități din Republica Moldova și a organizat un concert extraordinar dedicat Zilei Europei, împreună cu Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău.

Comentarii: 0  
 
TAGURI