Ecou din Diasporă: Năstase îşi face PR pe seama patrimonialul public, dar uită de sediul partidului său, privatizat ilegal
12 Iunie 2018 13:00
Dacă noul primar de Chişinău, Andrei Năstase, este atât de preocupat de soarta patrimoniului public, atunci ar trebui să întoarcă statului şi sediul formaţiunii sale, privatizat ilegal de fratele său, Vasile Năstase. De această părere este Teodor Bucatari, cetăţean moldovean stabilit în Marea Britanie, într-o postare pe Facebook.

 

Constatarea lui Bucatari se produce în contextual scandalului de la cinematograful Gaudeamus, al cărui proprietar a dispus demolarea clădirii. “Ideologii pro-menținere şi răscumpărare a clădirii Gaudeamus vorbesc despre o eventuală modernizare a edificiului într-un centru cultural multifuncțional, care să conțină ateliere pentru regizori, săli de proiectare a filmelor, încăperi pentru ocupații de dansuri şi studii actoriceşti, etc. Pe ce bani va fi răscumpărată şi modernizată cl]direa - ideologii, activiştii şi trubadurii civili tac mâlc. Totul se rezumă la păstrarea vechiturii de clădire cu orice preț”, scrie Teodor Bucatari.

 

Sursa citată se referă, în continuare, şi la sediul PPDA, care reprezintă o bijuterie arhitecturală istorică şi un monument de stat, dar care a fost privatizată ilegal de fratele lui Andrei Năstase.

 

“Dacă tot vrem să construim o societate culturală puternic dezvoltată, cu spații multifuncționale de dezvoltare spirituală a cetățenilor, nu văd nici o problemă de ce primăria nu s-ar apuca să reîntoarcă în proprietatea statului sediul PPDA, aflat pe strada 31 august, care, ]n raport cu claia de cărămizi a Gaudeamusului, chiar reprezintă o bijuterie arhitecturală istorică şi un monument de stat. Ce bine s-ar lipi în sediul PPDA o mini-bibliotecă sau o librărie care să trezească în subconştientul moldovenilor dragostea față de lectură”, notează Bucatari.

 

“Fratele lui Andrei Năstase a privatizat clădirea cu grave derapaje juridice şi conform schemelor tradiționale ale mafiilor imobiliare locale. Linişte în sânul presei de gardă a societății moldoveneşti... subiectul reprezintă un tabu”, conchide sursa citată

Comentarii: 6  
Maxim 12 Iunie 2018 13:23
0 (0)
PR si iarasi PR! Iar simplii cetateni nu se intreaba de ce si-l face? Totul e simplu , vrea sa candideze la alegerile din toamna si sa ia cite mai multe voturi posibile! Primaria e doar o arma pentru el , pe care o va folosi in cele mai josnice moduri!
Maxim 12 Iunie 2018 13:23
0 (0)
PR si iarasi PR! Iar simplii cetateni nu se intreaba de ce si-l face? Totul e simplu , vrea sa candideze la alegerile din toamna si sa ia cite mai multe voturi posibile! Primaria e doar o arma pentru el , pe care o va folosi in cele mai josnice moduri!
andrei 12 Iunie 2018 13:54
0 (0)
Iată ce înseamnă ipocrizie oameni buni... se leagă de o clădire râschită în acel timp pe când el a privatizat sediul PPDA, care este clădire istorică... și după asta cum să mai crezi în minciunile lui?
Serafim 12 Iunie 2018 14:06
0 (0)
AIUREA ATUNCI CÂND CLADIREA ERA ABONDANOATA NASTASE NU A FACUT NIMIC, ACUM CIND VREA SA SE CREEZE CEVA PENTRU ORAS PENTRU CETAȚENE ASTA CU BOCETE PENTRU PENTRU A SI FACE PR.
Ion 12 Iunie 2018 15:56
0 (0)
E prost de rage acest Nastase, chiar si diaspora observa ca el face piar pe tot si joaca cu sentimentele oamenilor precum socialistii cu joaca cu chestia " cum a fost candva, pe vremuri"...
Andrei 12 Iunie 2018 17:38
0 (0)
Si cind Gaudeamus va fi totusi demolat iar in locul lui un Bloc ce va spune Nastase atunci?
 
TAGURI