(VIDEO) Tineri din sudul țării, ridicați de „Fulger” pentru furturi din trei locuințe din capitală
14 Iunie 2018 16:00
Cinci bărbați, cu vârsta cuprinsă între 26 și 32 de ani, membri ai unui grup infracțional, suspectați de mai multe spargeri de locuințe, au fost reținuți ca urmare a acțiunilor comune a ofițerilor de investigații ai Direcției de Poliție a mun. Chișinău și ai Inspectoratului de Poliție Rîșcani. Suspecții originari din UTA Găgăuzia și orașul Comrat, au fost anterior judecați pentru diverse infracțiuni. Bănuiții sunt suspectați de furtul din trei locuințe din municipiul Chișinău, iar prejudiciul se ridică la aproximativ 1.500.000 de lei.

 

Timp de trei luni, cât au durat investigațiile, polițiștii au stabilit că, suspecții acționau pe timp de noapte, când stăpânii nu erau acasă, prin forțarea geamurilor și sustrăgeau tot ce le cădea în mână (bani, bijuterii din aur, telefoane mobile).

 

În urma perchezițiilor la domiciliile bănuiților, polițiștii au depistat o parte din bunurile furate. Operațiunea de reținere a figuranților a avut loc în orașul Comrat și satul Beșghioz cu suportul angajaţilor BPDS „Fulger” a IGP.

 

Suspecţii sunt reţinuţi pe un termen de 72 de ore și sunt cercetați penal pentru furt în proporții deosebit de mari. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de la 7 la 12 ani.

 

Concomitent, se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigații în vederea întăririi bazei probatorii, în vederea stabilirii apartenenței acestora la comiterea altor infracțiuni înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova și verificarea provenienței bunurilor ridicate

Comentarii: 0  
 
TAGURI