Atenţionare pentru posesorii de automobile din ţară! Serviciul Meteorologic de Stat a emis un Cod Galben de schimbare bruscă a vremii, valabil pe întreg teritoriul ţării
22 Iunie 2018 11:11
Atenţionare pentru posesorii de automobile din ţară! Serviciul Meteorologic de Stat a emis un Cod Galben de schimbare bruscă a vremii, valabil pe întreg teritoriul ţării, cu mai multe intemperii care ar putea dăuna maşinilor.

Începând de astăzi de la ora 16:00-17:00 şi până mâine dimineaţă la ora 6:00 vor cădea averse însoțite de descărcări electrice, pe alocuri puternice (20-25 l/m2).

Totodată se anunţă ploi cu grindină și intensificări ale vântului cu aspect de vijelie de până la 15-20 m/s. Pe 23 iunie temperatura maximă a aerului ziua va scădea până la 15-20°C.

În context, recomandarea noastră este să vă feriţi maşinile în adăposturi de bucăţile de gheaţă care sunt posibile să cadă, pentru ca să nu vă treziţi cu geamuri crăpate sau caroserii „punctate”. De asemenea, autovehiculele nu trebuie să fie lăsate parcate (inclusiv peste noapte) sub copaci, asta deoarece meteorologii prognozează şi rafale puternice de vânt.

Persoanele care nu au garaje pot apela la un truc utilizat în mai multe ţări, cel de acoperire a maşinilor cu pături şi plapume pentru a atenua loviturile grindinei.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI