Nathalie Loiseau Ministrul afacerilor europene a precizat că Roma nu se află în poziţia de a da Franţei lecţii de comportament
25 Iunie 2018 13:50
Cu peste 230 de migranţi la bord, vasul Lifeline se află în aşteptare în apele internaţionale din Mediterana Centrală, aceasta fiind cea de-a doua navă de salvare din ultimele săptămâni, după Aquarius, care arată divizările existente între statele membre ale UE în legătură cu gestionarea problemei refugiaţilor şi a migranţilor economici.

''Generozitatea Franţei nu poate fi pusă sub semnul întrebării de oricine şi nu este în măsură domnul Salvini, care îşi închide porturile (pentru migranţi), să îi dea lecţii Franţei'', a declarat Nathalie Loiseau pentru postul de televiziune France 2.

În opinia sa, Europa trebuie să facă mai mult pentru a ajutate state membre ale Uniunii Europene, precum Italia şi Grecia, unde ajung mulţi migranţi din Africa şi Orientul Mijlociu care fug de conflictele din ţările lor. Totuşi, Loiseau a subliniat că dreptul internaţional este clar în ceea ce priveşte locul în care trebuie să fie primită nava Lifeline.

Anterior în această lună, ministrul de interne italian Matteo Salvini a anunţat că Italia nu va mai primi în porturile sale nave cu migranţi ale ONG-urilor. Nava Aquarius, cu peste 600 de migranţi la bord, a aşteptat mai multe zile înainte de a fi primită în final în portul spaniol Valencia.

În ultimele zile, guvernul italian a ameninţat că va pune sub sechestru două nave ale organizaţiei neguvernamentale germane Mission Lifeline - Lifeline, cu peste 230 de migranţi la bord, şi Seefuchs - dacă acestea vor acosta într-un port italian.

Comentarii: 0  
 
TAGURI