Mesajul Laurei Kovesi, după destituire: Corupţia poate fi învinsă. Nu abandonați!
10 Iulie 2018 13:05
Laura Codruţa Kovesi a transmis, luni, după revocarea sa din funcţia de procuror-şef al DNA, un mesaj "către cetăţeni şi societate", în care a subliniat că poate fi învinsă corupţia."Corupţia poate fi învinsă. Nu abandonaţi!", a spus Kovesi, într-o declaraţie la sediul DNA din România.

Ea a mai spus că în acest moment voinţa politică nu este pentru o justiţie independentă, ci pentru blocarea anchetelor. "Este de bun simţ să observăm că voinţa politică, în acest moment, nu este pentru o justiţie independentă, eficientă, ci este pentru blocarea anchetelor şi pentru blocarea justiţiei", a declarat Kovesi într-o conferinţă de presă.

Ea s-a pronunţat, totodată, pentru o legislaţie care să garanteze independenţa procurorilor. "Noi, procurorii, nu putem duce o luptă politică, ne interzice legea. Pledoaria noastră este însă pentru o legislaţie stabilă, pledoaria noastră este pentru o legislaţie în care procurorii să fie independenţi. Independenţa procurorilor este o valoare incoruptibilă", a punctat Laura Codruţa Kovesi.

Ea am mai adăugat că, Direcţia Naţională Anticorupţie, pe care a condus-o timp de cinci ani, a reuşit să demonstreze că instituţiile din România sunt eficiente.

"Am reuşit să demonstrăm că instituţiile publice din România sunt eficiente, se lucrează legal, dar, mai ales, da, corupţia poate fi înfrântă", a susţinut Kovesi, la sediul DNA.

Aceasta a mai precizat că nu va mai lucra în această instituţie, dar va rămâne procuror. "De astăzi nu voi mai lucra în DNA, voi rămâne procuror", a spus Kovesi într-o conferinţă de presă.

Kovesi a ţinut să adreseze un mesaj tuturor procurorilor, nu doar celor alături de care a lucrat în cadrul DNA.

"Vă mulţumesc tuturor pentru curajul vostru, pentru profesionalism. Vă mulţumesc pentru rezistenţa şi dârzenia de care aţi dat dovadă în lupta cu infracţionalitatea. Vă mulţumesc pentru că aţi mers înainte, indiferent cât de atacaţi am fost, indiferent cât de umiliţi am fost în faţa societăţii, în faţa familiilor noastre, târâţi în noroi fără posibilitatea de a ne apăra", a mai spus Laura Codruţa Kovesi.

Comentarii: 0  
 
TAGURI