Încă o grădinița renovată cu bani oferiți de Guvernul României – cea din Hansca, raionul Ialoveni
12 Iulie 2018 15:05
Grădinița din satul Hansca, raionul Ialoveni, a fost renovată cu susținerea financiară a Guvernului României, în valoare de 3,4 milioane de lei, dar și cu o contribuție de peste șase sute de mii de lei, oferită de autoritățile publice locale. Din aceste fonduri au fost efectuate lucrări de reparație capitală a acoperișului, au fost instalate uși și ferestre noi, a fost reparat sistemul de încălzire, de ventilare, precum și cel de apă și canalizare. Totodată, a fost amenajat și dotat blocul alimentar al instituției, transmite IPN.

Beneficiarii direcți ai investiției din satul Hansca sunt 70 de copii cu vârste cuprinse între trei și șapte ani, precum și părinții, cadrele didactice și personalul tehnic al instituției de învățământ. În scurt timp, urmează să fie amenajată o nouă grupă de copii la această grădiniță. Totodată, în cadrul aceluiași program, a fost construită și o centrală termică, ce asigură cu căldură atât gimnaziul, cât și grădinița din localitate. 

În cadrul evenimentului de inaugurare a grădiniței, ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a evocat succesul Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul de la București pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova.

„România susține ferm și hotărât parcursul european al Republicii Moldova. Prin evenimentul de astăzi aducem o parte din Europa în localitatea Hansca. Pentru a privi cu încredere spre viitor, este esențial să investim durabil în educație, în special, pentru tânăra generație. Ne dorim ca prin colaborarea noastră să ne aducem contribuția la consolidarea instituțională a Republicii Moldova”, a declarat Daniel Ioniță, citat într-un comunicat de presă al Ambasadei.

Prezentă la eveniment, ministrul educației, culturii și cercetării, Monica Babuc, a mulțumit Guvernului României pentru sprijinul constant și substanțial în renovarea și dotarea grădinițelor, precum și comunității locale pentru receptivitatea și responsabilitatea de care au dat dovadă.

Pentru renovarea și dotarea grădinițelor din Republica Moldova, Guvernul României a alocat 26 de milioane de euro. De aceste fonduri au beneficiat 845 de grădinițe, prin intermediul a 940 de proiecte gestionate de Fondul de Investiții Sociale din Moldova.

Comentarii: 0  
 
TAGURI