Autovehicule cu seria de șasiu modificată, reținute la frontieră. CE pedeapsă riscă șoferii
12 Iulie 2018 18:00
Două autovehicule, care aveau modificat numărul de identificare a caroseriei, au fost reținute de polițiștii de frontieră. În ambele cazuri sunt documentați cetățeni ai României, care au încercat să treacă frontiera marți, 10 iulie, prin punctele de trecere Leușeni și Lipcani.

Astfel, în jurul orei 19.00, în punctul de trecere Leușeni, pe direcția intrare în țară s-a apropiat un camion cu semiremorcă, înmatriculate în România. La volanul mijlocului de transport se afla cetățeanul român, în vârstă de 65 de ani.

Acesta a înmânat polițiștilor de frontieră pentru controlul de rigoare documentele necesare trecerii frontierei. În cadrul verificărilor a fost observat că numărul șasiului înscris în certificatul de înmatriculare nu coincide cu cel montat pe semiremorcă. Luat la întrebări, șoferul a declarat că preluase semiremorca cu documente de la firma unde activează, neștiind că ar fi careva nereguli la transportul condus.

Cel de-al doilea mijloc de transport a fost reținut în punctul de trecere Lipcani, la intrarea în R. Moldova. Polițiștii de frontieră au constatat aceeași ilegalitate – incoincidența numărului caroseriei în certificatul de înmatriculare, prezentat pentru un Ford înregistrat în România. Conducătorul auto, un cetățean român de 57 de ani, a precizat în cadrul audierii că și-a procurat automobilul acum șapte ani, iar toate formalitățile de achiziționare fiind efectuate conform legii.

Mijloacele de transport vor fi reținute pe teritoriile punctelor de trecere Leușeni și Lipcani, până la elucidarea circumstanțelor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Comentarii: 0  
 
TAGURI