Grant european pentru dezvoltarea nanotehnologiilor în Moldova
16 Iulie 2018 09:05
Comisia Europeana a semnat contractul de alocare a unui grant de un milion de euro pentru dezvoltarea nanotehnologiilor în Republica Moldova.  

Este vorba de proiectul NanoMedTwin, castigat prin Programul European ,,Orizont-2020" de colaboratorii Centrului National de Studiu si Testare a Materialelor (CNSTM) din cadrul Universității Tehnice a Moldovei, în consorțiu cu echipe de experți din Germania, Marea Britanie, Suedia, Italia si Israel.

Scopul proiectului este de a consolida CNSTM prin diverse activități de mobilitate și schimb de experiență, organizarea forumurilor comune, a școlilor de vară și cursurilor de training pentru doctoranzi și masteranzi, precum și pregătirea unor propuneri de proiecte noi pentru promovarea lor prin programele comunitare. Implementarea proiectului va dinamiza nu numai colaborarea cercetătorilor moldoveni cu echipe din țările-membre ale consorțiului, dar va consolida și cooperarea pe intern la intersecția nanotehnologiilor cu biomedicina, potrivit unui comunicat al AȘM. 

Cele 3 rezoluții din Congresul SUA, Adunarea Parlamentară OSCE și summitul NATO survin în contextul aprobării de către Adunarea Generală ONU, în luna iunie, a unei rezoluții privind retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană.

Comentarii: 0  
 
TAGURI