Acţiunile Ford au scăzut cu 3,7% la Bursa de la New York
27 Iulie 2018 18:05
Ford a revizuit în scădere estimările privind câștigurile din acest an din cauza declinului vânzărilor, a tarifelor vamale impuse de China, a dificultăților cu care se confruntă pe piaţa europeană şi a avertizat că ar putea înregistra în următorii cinci ani costuri de până la 11 miliarde de dolari în urma restructurării afacerii, transmite Reuters.

"Este clar că va fi o restructurare majoră, profundă, care va rezolva într-adevăr sectoarele afacerii cu performanțe mai slabe", a declarat Bob Shanks. Acesta a adăugat că Ford va îmbunătăți performanțele acestor sectoare sau le va vinde.

În trimestrul doi din 2018 profitul net al Ford a scăzut cu aproape 50%, sub estimările analiștilor, din cauza unui incendiu la un furnizor de componente, care a provocat întreruperea producției popularelor camionete, în timp ce declinul vânzărilor şi tarifele vamale au afectat rezultatele din China. În primele cinci luni din 2018 vânzările Ford pe cea mai mare piață auto din lume au scăzut cu 22% iar în perioada aprilie-iunie 2018 operațiunile Ford din China au înregistrat pierderi înainte de taxe de 483 milioane de dolari.

Compania intenționează acum ca, până în 2022, să-și reducă costurile cu 25,5 miliarde de dolari, față de reduceri de 14 miliarde de dolari anunțate în toamnă.

''Vom face necesarele restructurări și vom lua măsuri decisive. Vom aloca bani către partea sănătoasă a afacerii noastre și vom renunța la operațiunile marginale'', a adăugat Hackett.

Ford se așteaptă până în 2020 la o marjă de profit de 8% pe plan global și de aproximativ 10% în America de Nord.

 
Comentarii: 0  
 
TAGURI