Veste bună: Persoanele cu mai multe joburi nu vor mai trebui să prezinte declarațiile de venit
27 Iulie 2018 10:29
Persoanele angajate în mai multe locuri de muncă nu vor mai fi obligate să prezinte la începutul primăverii o declarație pe venit. Anunțul a fost făcut de Iurie Lichii, șef adjunct al Serviciului Fiscal, cu referire la modificările legislative în domeniul fiscal, adoptate joi de Parlament, transmite Democracy.

Iurie Lichii susține că o declarație pe venit vor face doar persoanele care, fiind angajate și în mai multe locuri de muncă, au venituri din vânzarea activelor. „Aceste modificări vor simplifica administrarea fiscală. Dacă, anterior, cetățenii care erau angajați în mai multe locuri erau nevoiți să prezinte până la 1 martie declarația pe venit, odată cu introducerea cotei unice pe venit, această cerință nu va viza respectiva categorie de cetățeni”, spune Iurie Lichii.

În opinia șefului adjunct al Fiscului, e puțin probabil că reducerea impozitelor va conduce  la majorarea prețurilor. Iurie Lichii se așteaptă că, odată cu reducerea impozitului, întreprinderile vor trece în măsură mai mare în economia legală, iar aceasta ar putea duce la creșterea volumelor impozitelor în bugetul de stat, inclusiv din achitarea legală a salariului.

Directorul Institutului Economiei de Piață, Roman Chircă, susține că pachetul de legi în domeniul fiscal are mai degrabă menirea să creeze condiții pentru ca antreprenorii să obțină anumite facilități pe anumite domenii, dar sunt vizate și persoanele fizice, în special, cele care aveau venituri relativ modeste. Acestea vor avea o resimțire mai bună a ceea ce înseamnă diminuarea impozitului pe venit.

„Vom avea anumite revizuiri interne ale bugetului. Impozitul pe venit al persoanelor publice nu constituia o parte semnificativă a bugetului. Grosul impozitului este plătit de agenții economici. Statul nu rămâne păgubaș”, a declarat Roman Chircă. În opinia lui, persoanele care aveau venituri modeste vor avea mai multe mijloace financiare în buzunar.

Comentarii: 0  
 
TAGURI