Cerul unic european: Republica Moldova și Franța vor coopera în domeniul aviației civile
9 August 2018 11:05
 Republica Moldova și Franța vor colabora în domeniul aviației civile și gestionării în condiții sigure a spațiului aerian. Un Acord de colaborare dintre Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a Republicii Moldova și Directoratul General al Aviației Civile al Franței a fost semnat astăzi, la Chișinău, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al AAC, colaborarea dintre cele două entități va facilita schimbul de informații privind reglementările europene în domeniul siguranței și securității zborurilor. Totodată, aceasta va contribui la avansarea Republicii Moldova în implementarea foii de parcurs pentru un spațiu european unic al transporturilor aeriene.

Părțile au convenit să lanseze activități comune în vederea organizării instruirilor pentru experții AAC, personalul navigant, controlori de trafic aerian, ingineri, tehnicieni și operatori de aeroport. Training-urile vor fi realizate prin delegarea experților francezi în Republica Moldova și prin delegarea experților din Republica Moldova în Franța pentru misiuni de studiu și instruire.

Comentarii: 0  
 
TAGURI