Conducerea Guvernului a dispus instalarea unor rampe speciale de acces pentru persoanele cu dizabilități, în sediul Executivului
12 Septembrie 2018 18:46
 Conducerea Guvernului a dispus instalarea unor rampe speciale de acces pentru persoanele cu dizabilități, în sediul Executivului. În acest fel, se doreşte ca Guvernul trebuie să fie mai accesibil pentru toți, atât la propriu, cât și la figurat.

Amintim că, anterior, prim-ministrul Pavel Filip a cerut autorităților să oblige companiile de taxi să aibă în dotare mașini cu rampe speciale.

De asemenea, persoanele cu dizabilități locomotorii vor putea importa mai ușor mijloace de transport. Acestea vor avea dreptul să importe un mijloc de transport o dată la 7 ani, fără a achita taxe fiscale și vamale.

Mai mult, urmează să fie creat și un Centru tehnic specializat pentru reutilarea autovehiculelor, conform necesităților persoanelor cu nevoi speciale.

De asemenea, vor fi intensificate și acțiunile de dotare a clădirilor publice cu rampe speciale pentru persoanele cu nevoi speciale.

În Republica Moldova locuiesc aproximativ 15.000 de persoane cu dizabilități locomotorii.

Comentarii: 2  
realist 12 Septembrie 2018 21:34
0 (0)
peste tot trebuie de instalat asa
Mircea 12 Septembrie 2018 21:35
0 (0)
Guvernul trebuie să impună ca toate locurile, localurile publice să dețină astfel de rampe.
 
TAGURI