Zece bărbați și o femeie, reținuți pentru comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari
14 Septembrie 2018 20:00
 Zece bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 18 și 33 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău, au fost reținuți de ofițerii din cadrul Direcției Antidrog, fiind suspectați de comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari în cluburile de noapte. Cinci dintre ei sunt studenți, iar unul din cei reținuți, anterior a fost cercetat pentru huliganism, jaf și tâlhărie, fiind condamnat la 4 ani cu suspendare, iar la momentul reținerii era în termen de probă.

Reținerea a avut loc pe parcursul săptămânii curente, în cadrul unei operațiuni efectuate de către ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura Chișinău, oficiul Rîșcani.

În urma investigațiilor efectuate de către forțele de ordine, s-a stabilit că membrii grupării au creat o schemă prin care identificau și comercializau clienților din mai multe cluburi de noapte din capitală, droguri de tipul pastilelor ecstasy și marijuană hidroponică. Totodată, pentru probatoriu, polițiștii au efectuat mai multe achiziții de control în incinta locurilor de agrement, procurând droguri la prețul de 200-350 lei, pentru o pastilă Ecstasy.

În urma a 29 de percheziții efectuate în mun. Chișinău, polițiștii au depistat și ridicat 550 de pastile Ecstasy, 50 de pastile psihotrope Alprazolam, aproximativ 50 gr. de marijuană hidroponică, mijloace bănești provenite din comercializarea drogurilor, aparate artizanale destinate consumului de droguri, cântare electronice la scara mică.

Forțele de ordine au stabilit că drogurile, și anume pastilele ecstasy au fost aduse pe teritoriul Republicii Moldova, pe cale de contrabandă, din una din țările Uniunii Europene.

Valoarea drogurilor confiscate este de aproximativ 200.000 lei.

La moment, zece persoane din cele reținute au măsura preventivă sub formă de arest, iar unul dintre ei se află sub control judiciar. Dacă le va fi demonstrată vinovăția, persoanele reținute riscă o pedeapsă de la 7 la 15 ani.

Comentarii: 0  
 
TAGURI