Echipa de experți FMI și-a încheiat vizita în Republica Moldova
21 Septembrie 2018 13:10
O echipă de experți ai Fondului Monetar Internațional (FMI) şi-a încheiat vizita în Republica Moldova. În cadrul unei întrevederi cu Prim-ministrul Pavel Filip,  părțile au făcut un schimb de opinii privind executarea bugetului pentru anul 2018, planurile legate de bugetul  2019, dar și pachetul de legi care vizează amnistia capitalului, reforma fiscală și suportul pentru business.

În urma evaluării situației macroeconomice din țara noastră, a sectorului financiar-bancar, dar și a politicilor bugetar-fiscale, experții au venit cu o serie de recomandări. Astfel, în următoarea perioadă, autoritățile își vor concentra eforturile asupra consolidării politicilor în domeniul bancar, asigurării creșterii economice și sporirii veniturilor la buget, precum și adoptării Legii privind Comitetul Naţional de Stabilitate Financiară.

 

Experţii FMI s-au aflat în Republica Moldova în perioada 13– 20 septembrie curent, în scopul evaluării  politicilor fiscale, monetare și bugetare. Echipa FMI va reveni în țara noastră cu o misiune de evaluare în prima jumătate a anului 2019..

Comentarii: 0  
 
TAGURI