R. Moldova și Turcia au parafat Protocolul de modificare a Acordului cu privire la transportul rutier internațional
25 Septembrie 2018 16:45
Republica Moldova şi Turcia au parafat astăzi  Protocolul de modificare a Acordului cu privire la transportul rutier internațional, din 3 iunie 1994. Modificarea Acordului dintre cele două state are drept scop confirmarea procesului de liberalizare a transportului rutier bilateral și de tranzit, precum și dinamizarea și eficientizarea relațiilor de colaborare moldo-turce în acest domeniu, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Potrivit Democracy, conform prevederilor Protocolului, transporturile de mărfuri bilaterale, precum și de tranzit vor fi menținute în regimul liberalizat, fără autorizații de transport, ceea ce va dezvolta transportul rutier, schimbul de mărfuri și va facilita călătoriile persoanelor ambelor state.  

 

La momentul actual relațiile bilaterale în domeniul transportului rutier internațional de pasageri și mărfuri între Republica Moldova şi Republica Turcia sunt stabilite în baza Acordului interguvernamental, semnat la 3 mai 1994, la Chișinău, care prevede că transportul de mărfuri în regim bilateral, tranzit și în/din țări terțe se efectuează în bază de autorizații.

Comentarii: 2  
Mihail 25 Septembrie 2018 19:39
0 (0)
Guvernarea actuala , reuseste sa mentina relatii de succes , cu multe state din lume , inclusiv si cu cei din Turcia, care doresc sa ne sustina in continuare si sa ne ajute de fiecare data!
andrei 25 Septembrie 2018 20:51
0 (0)
important să fie comunicarea rutieră dintre state cât mai eficientă!
 
TAGURI