În premieră pentru Republica Moldova, a fost elaborat și tipărit Ghidul Alegătorului: „Ușor de citit, ușor de înțeles”
27 Septembrie 2018 13:30
Pentru prima dată în Republica Moldova, a fost elaborat și tipărit Ghidul Alegătorului, versiunea „Ușor de citit, ușor de înțeles” în limbile română, rusă și engleză. Această publicație este dedicată  informării persoanelor cu dizabilități psiho-sociale și intelectuale. De asemenea, mai multe materiale de educație electorală adaptate pentru diverse grupuri de alegători în contextul viitoarelor alegeri parlamentare au fost lansate ieri, 26 septembrie 2018. Evenimentul a fost organizat de Comisia Electorală Centrală și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) din Moldova.

Potrivit Democracy, au mai fost lansate în limbaj Braille broșura „Democrația contează – Participă!” și „Democrația se învață” împreună cu CD-ul audio ale acelorași broșuri, dedicate persoanelor cu dizabilități de vedere.

 

Tot ieri, au mai fost prezentate materialele informative în limba găgăuză. Astfel,în regiunea găgăuză au ajuns materiale informative precum: Broșura „Democrația contează – Participă!” și posterul explicativ al sistemului electoral mixt, în trei limbi: română, rusă și găgăuză.

Comisia Electorală Centrală anunță că va continua să depună eforturi ca să asigure posibilitatea persoanelor cu dizabilităţi de a-şi exercita pe deplin drepturile.

 

O bună parte din aceste materiale de educație electorală au fost distribuite deja în grupurile persoanelor cu dizabilități psihosociale și cu dizabilități de vedere, iar cele traduse în limba găgăuză au ajuns deja în regiune.

 

Campania de informare va continua însă pînă la alegerile parlamentare din februarie 2019.

Comentarii: 0  
 
TAGURI