Peste 465 de milioane de lei, transferate de Serviciul Vamal în bugetul de stat timp de o săptămână
9 Octombrie 2018 18:05
  Peste 465 de milioane de lei au fost încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal în perioada 1-7 octombrie, fiind perfectate per total 11.214 declarații vamale. În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 96.082 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 19.290 și respectiv 13.691 traversări.

 

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 161 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare și de încălțăminte, produse cosmetice, produse din tutun etc). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 20 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 46.735 lei.

Pentru comoditatea persoanelor care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde acestea pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției. Pe parcursul săptămânii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 289 de solicitări de informații legate de vamă.

Comentarii: 0  
 
TAGURI