Șase milioane de euro, oferiți de UE și Guvernul Austriei pentru un proiect de alimentare cu apă în Cantemir
9 Octombrie 2018 16:05
 Uniunea Europeană și Agenția Austriacă pentru Dezvoltare vor aloca șase milioane de euro pentru realizarea proiectului “Consolidarea infrastructurii de alimentare cu apă și canalizare în zonele rurale axată pe evacuarea în siguranţă a apelor uzate în orașul Cantemir”.

 Proiectul prevede construcția unei stații moderne de epurare a apelor uzate, construcția unui sistem de colectare și canalizare a apelor uzate pe o distanță de circa 12 km, inclusiv stații de pompare. De asemenea, va fi optimizat sistemul existent de alimentare cu apă și vor fi dezvoltate capacitățile operatorului economic ce oferă servicii în acest sens.

Proiectul de dezvoltare regională va îmbunătăți condițiile de sanitație pentru circa 2500 de persoane din orașul Cantemir.

În acest sens, la 8 octombrie 2018, la Chișinău, a fost semnat un Acord de Cooperare dintre Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Agenția Austriacă pentru Dezvoltare și autoritățile locale din orașul Cantemir, ce va îmbunătăți condițiile de sanitație pentru cetățeni.

Proiectul urmează a fi finalizat în anul 2021.

Comentarii: 0  
 
TAGURI