„Situație fără precedent” în cazul fetei dispărute la Ciocana
15 Octombrie 2018 13:00
 Autoritățile din Chișinău au venit cu detalii privind cazul dispariției, la 10 octombrie, unei minore de 9 ani, care a fost găsită peste 2 zile. În acțiunea de răpire a participat și unul din frații fetei.

 Poliția a fost alertată de fratele fetei dispărute. Acesta a spus că minora a ieșit în curte pentru a se juca și nu s-a întors acasă, a relatat Corneliu Groza, șeful Poliției Capitalei.

„La fața locului a fost stbailit să nu este vorba de o simplă dispariție, ci despre o răpire cu șantajarea rudelor pentru a primi o remunerare”, a spus Groza.

Mama fetei a primit două mesaje pe telefonul mobil. Unul dintre acestea avea următorul conținu: „Dacă vreți să vă vedeți fiica înapoi, aveți o oră pentur a aduce 3500 de euro la Mircea cel Bătrân, într-o pungă neagră, pe scările de sigurnață. Vă avertizez, dacă văd poliția, dumneavoastră nu vp mai vedeți fiica”.

Poliția a acționat așa cum a cerut infractorul și a plasat mijloacele bănești, sub supraveghere, în locul indicat de infractor.

În rezultat, a fost reținută o persoană și s-a stabilit că acesta a acționat împreună cu o altă persoană, care a fost și ea reținută ulterior.

S-a stabilit сă în organizarea acțiunii de răpire a fost implicat unul din frații fetei, care este și el minor. Acesta a convins un alt minor să îl ajute, a specificat și Ion Munteanu, viceprocuror din municipiul Chișinău, care a mai spus că ese „un caz ieșit din comun”.

Ambii minori, inclusiv fratele fetei, sunt arestați preventiv. Aceștia își recunosc parțial vina.

Fata de 9 ani nu a realizat că este victima unui șantaj. Aceasta ar fi fost convinsă de fratele său. În tot acest timp, fata se afla într-un apartament închiriat de fratele său.

Familia în care s-a produs cazul este monoparentală. Cei patru copii sunt îngrijiți de mamă, iar tatăl nu se află în țară. Băiatul de 16 ani, care ar fi orchestrat răpirea, nu trăiește cu familia.

Comentarii: 0  
 
TAGURI