Filip, la CGM 2018: Avansarea în soluționarea conflictului transnistrean, rămâne a fi dificilă și problematică
2 Noiembrie 2018 10:03
În pofida eforturilor depuse, inclusiv la nivel internațional, avansarea în soluționarea conflictului transnistrean rămâne a fi una dificilă și problematică. Doi factori determinanți în găsirea soluției, sunt voința politică și atmosfera de încredere. Declarația aparține premierului Pavel Filip și făcută publică ieri, 1 noiembrie, în cadrul reuniunii Grupului de bază al Conferinţei  de securitate de la Munchen, care se desfăşoară în aceste zile, la Minsk.

Potrivit Democracy în context, Pavel Filip a vorbit despre experiența Republicii Moldova în reglementarea conflictului transnistrean, subliniind că în acest caz soluția nu va putea fi adusă sau impusă din exterior – ea trebuie găsită și asumată doar de cei care trăiesc pe ambele maluri ale Nistrului.

 

„ Atunci când procesele de reglementare vor înceta să servească drept instrumente de manipulare și influență geopolitică cu destinele popoarelor, șansele soluționării vor crește substanțial”, a spus premierul, se precizează într-un comunicat de presă al Guvernului.

 

În determinarea sa de a soluționa problema transnistreană, țara noastră este ajutată de UE, organizațiile internaționale precum ONU și OSCE, un rol activ revenind și colaborării cu Ucraina și Statele Unite ale Americii, a conchis premierul.

Comentarii: 0  
 
TAGURI