Membru PAS, îngrijorat că, în ziua alegerilor agitația s-ar putea transforma într-o veritabilă cumpărare de voturi
2 Noiembrie 2018 15:19
Un fruntaș al Partidului Acțiune și Solidaritate este supărat că deputații din comisia care au analizat cauzele ce au dus la invalidarea alegerilor pentru Primăria Chișinău a folosit în raportul său recomandările societății civile.

Membrul Biroului Permanent Național al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, susține că recomandările și concluziile comisiei pot fi reduse la sintagma „muntele a născut un șoarece”.

Una dintre recomandări este excluderea restricției de agitație electorală în ziua tăcerii și ziua votului, cu excepția secției de votare și în raza a 100 de metri de la secția de votare.

„Aici există argumente atât pro, cât și contra - problema pe care o întrevăd este cum va fi ea aplicată și dacă nu cumva ar deschide calea ca în ziua alegerilor agitația să se transforme într-o veritabilă cumpărare a voturilor prin împărțirea de hrișcă și „tușoncă”. În rest, comisia a făcut copy paste din ce a scris „Promo- LEX”, Coaliția civică pentru alegeri libere și corecte și încă o organizație de tristă faimă”, susține Sergiu Litvinenco.

 

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI