„Eu iubesc viața”, spun drogurilor “NU”. A fost dat startul Campaniei de informare și sensibilizare a tinerilor
6 Noiembrie 2018 13:30
A fost dat startul Campaniei de informare și sensibilizare a tinerilor „Eu iubesc viața, spun drogurilor NU” inițiată de către Direcția de Poliție a mun. Chișinău de comun cu Asociația Obștească „Didactica Aplicată”, Institutul de Științe Penale și Criminologie Aplicată și Asociația Obștească „Inițiativa Pozitivă”.

Potrivit Democracy, cu referire la Poliția Capitalei, Campania inițiată apare din dorința de solidaritate, având drept scop principal prevenirea consumului de stupefiante și informarea asupra riscurilor pe care acesta le implică.

 

Ideea de la care s-a pornit în realizarea acestei campanii este aceea potrivit căreia e necesară cunoașterea efectelor și a urmărilor pe care le are consumul de droguri. Dacă pentru foarte multe persoane drogurile au la început un efect „benefic”, de stimulare a plăcerii, a curiozității, a voluptății, de îndepărtare a durerii, a fricii sau a oboselii, în scurt timp se ajunge la transformarea în coșmar a acestei încercări de evadare.

 

Obiectivul general al Campaniei: conștientizarea și implicarea întregii populații, în special a copiilor și tinerilor, în campania de prevenire a consumului de droguri, universale, selective si indicate, în scopul întăririi influenței factorilor de protecție și al reducerii factorilor de risc.

 

În acest sens, astăzi, copiii claselor VII-XII ale Liceului Teoretic „Petru Rareș” situat pe str. N. Costin, 63, mun. Chișinău au fost instruiți privind impactul drogurilor asupra corpului și creierului, cum influențează drogurile asupra personalității.

 

Totodată, în cadrul activităților copiii și tinerii au fost informați despre posibilitatea participării la Concursul „Spune NU drogurilor”, desfășurat în cadrul Campaniei. Urmare a activităților au fost sensibilizați circa 500 de copii.

Comentarii: 0  
 
TAGURI