Lobby în favoarea lui Veaceslav Platon. Fundația Open Dialog, acuzată că i-ar fi ajutat pe cei care încalcă legea
16 Noiembrie 2018 16:25
Fundația Open Dialog a făcut lobby în favoarea lui Veaceslav Platon, ca să-l ajute să scape de închisoare. Acest lucru este recunoscut de către deputații liberali, care au refuzat să-și delege reprezentanții în comisia de anchetă în cazul ”Open Dialog. Parlamentarul liberal Lilian Carp a menționat, în timpul dezbaterilor din Legislativ, că la organizații de lobbysm, cum este Open Dialog, apelează cei care încalcă legea.

”După mine această asociație „Open Dialog” , care se ocupă curat de lobbyism, cu toate că  lobbysmul în definiție, ceea ce este Statele Unite şi lobbysmul european, este  cu total diferit, de aceea el este făcut pe lângă lege. La companiile de lobbysm apelează în mare parte cei care încalcă legea, în marea majoritate a cazurilor şi aceste companii de lobbysm încearcă să facă aceste spălări de imagine. Aşa vedem cazul lui Platon în această situație şi nu numai. Vedem că la această asociație au apelat şi alte persoane din spațiul CSI, care au încălcat legea”, a spus Lilian Carp.

 

Amintim că raportul comisiei de anchetă în cazul ”Open Dialog”, a fost prezentat astăzi în Parlament. Membrii comisiei au demonstrat că Fundatia ”Open Dialog” aduna bani din operațiuni ilicite, iar interesul instituţiei faţă de Republica Moldova a apărut în anul 2016,  imediat după arestarea şi extrădarea din Ucraina în Moldova a omului de afaceri Veaceslav Platon.

 

Schema, făcută publică de deschide.md, arată că banii veneau la Open Dialog de la compania Silk Road, care primea finanțări de la Veaceslav Platon și care proveneau din spălătoria rusească, dar și din băncile devalizate din Republica Moldova.

 

 

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI