Chiril Gaburici într-o vizită inopinată la Administrația de Stat a Drumurilor
19 Noiembrie 2018 16:28
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a efectuat o vizită inopinată la Î. S. „Administrația de Stat a Drumurilor”. În context, ministrul a solicitat ca toate camerele de monitorizare să fie funcționale și imaginile de pe acestea – puse la dispoziția cetățenilor

Ministrul îndeamnă pietonii și conducătorii să fie prudenți în trafic, să respecte cu strictețe regulile de circulație și indicatoarele rutiere, să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare, în special a celor ce țin de dotarea automobilelor și conducerea acestora pe timp de iarnă.

Circulația rutieră pe drumurile naționale este asigurată în condiții de iarnă. Sectoarele de drum ce prezintă un pericol sporit sunt monitorizate de comun cu reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare al IGP al MAI, pentru a se interveni urgent în caz de necesitate.

Locul amplasării camerelor, care asigură vizualizarea stării drumurilor, dar și imaginile actualizate la fiecare jumătate de oră le găsiți pe site-ul www.asd.md.

La executarea lucrărilor de deszăpezire şi distribuire a materialului antiderapant, pe drumurile publice se preconizează antrenarea a 518 mașini şi utilaje rutiere. Peste 170 de utilaje ale S.A. „Drumuri” sunt dotate cu sisteme de monitorizare prin satelit (GPS), astfel acestea vor permite monitorizarea utilizării tehnicii rutiere la executarea lucrărilor. De asemenea, pentru combaterea lunecușului pe drumurile publice sunt pregătite circa 70 mii tone de material antiderapant și 15 mii tone de sare tehnică, conform lungimii drumurilor naționale din gestiune.

Comentarii: 3  
Vasile 19 Noiembrie 2018 17:05
0 (0)
Gaburici i-a luat prin surprindere asa cum se scuza si ei mereu ca-i i-a luat Iarna prin surprindere... :D Am așa o impresie ca daca nu vor face fata cei d ela drumuri vor zbura din functii citiva din ei.
Aurel 19 Noiembrie 2018 17:06
0 (0)
Trebuie mai des de făcut astfel de controale, pentru a preveni lucrul ineficient.
Prodan 19 Noiembrie 2018 17:10
0 (0)
Mi se pare ca acest serviciu era si anul trecut e foarte bine ca la restabilit si anul acesta este foarte comod.
 
TAGURI