Știre nouă privind jaful miliardului, care atestă implicarea Țopilor
19 Noiembrie 2018 16:55
Fugarii Victor şi Viorel Ţopa au primit ieri o lovitură crâncenă din partea postului de televiziune TV 8. Jurnaliştii acestuia au pus pe post un interviu cu Denis Ureche, condamnat în două instanțe pentru implicarea în jaful de la Banca de Economii, care developează implicarea Ţopilor în jaful de la această instituție financiară

Condamnații Țopa și Platon au fost dați ieri de gol la tv8 în cadrul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață, iar individul care a făcut dezvăluirile este Denis Ureche, un condamnat în două instanțe pentru implicarea în jaful miliardului de la Banca de Economii”, scrie bloggerul Corneliu Gandrabur, într-un material publicat astăzi.

Opinia publică ar trebui să-și îndrepte ochii inclusiv și spre Frankfurt, adică spre Viorel Țopa, partenerul de afaceri al lui Victor Țopa, care împreună au jefuit BEM și au realizat cu acești bani un atac raider asupra AirMoldova. Intervievatul a menționat de mai multe ori și firma Kelway Tradind SA. Kelway Trading S.A. este o companie off-shore înregistrată în Panama, cu conturile în băncile din Letonia, care aparține condamnatului Veaceslav Platon, folosită atât în spălătoria de bani rusească, cunoscută sub numele de Laundromatul rusesc, cât și în frauda bancară moldovenească, Miliardomatul moldovenesc, sau jaful secolului.

Transferuri de la off-shorul lui Platon, Kelway Trading, au primit și frații de dosar, Victor și Viorel Țopa, dar și companiile lui Vlad Filat, cum ar fi SRL Caravita”, continuă Gandrabur.

În mod surprinzător, însă, materialul a fost radiat de pe site-ul postului de televiziune. Gandrabur presupune că acest lucru s-a produs sub presiunea lui Victor şi Viorel Ţopa.

Urmare a emisiunii, tv8 a făcut o știre cu titlul http://tv8.md/2018/11/19/condamnat-in-dosarul-furtul-miliardului-beneficiarii-finali-ai-fraudei-sunt-in-moldova-administreaza-acesti-bani-si-in-tara-si-peste-hotare/. De ce dau titlul prin link?! Deoarece Natalia Morari a reușit să-i înfurie pe Țopi, Platon și Lucinschi, iar știrea a fost lichidată definitiv de pe site, inclusiv nu au fost lăsate nici urme pe Google în cookies”, constată Gandrabur.

Comentarii: 2  
Aurel 19 Noiembrie 2018 17:19
0 (0)
Cel mai interesant a fost că TV8 repede a șters reportajul despre asta, ca nu cumva să rămână nefinanțați.
Prodan 19 Noiembrie 2018 17:25
0 (0)
Topii isi baga nasul peste tot, deoarece ei doresc ca finul lor Nastase sa ajunga la guvernare si cu ajutorul banilor furati sal aduca pe Topa inapoi in tara
 
TAGURI