Hoț de locuințe, reținut de oamenii legii după ce a spart un apartament din sectorul Ciocana
29 Noiembrie 2018 20:05
 Un individ de 47 de ani, originar din raionul Șoldănești, a fost reținut fiind bănuit de furt dintr-o locuință din sectorul Rîșcani al capitalei. Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Rîşcani a fost alertat la data de 16 noiembrie, de proprietara apartamentului în vârstă de 36 ani, comunicând că din locuință au fost sustrase bunuri materiale.

 La faţa locului imediat sa deplasat grupa operativă a inspectoratului, pentru stabilirea circumstanţelor. Astfel, forţele de ordine au constatat că hoțul a pătruns în locuinţă prin deteriorarea geamului din termopan.

Ulterior, în urma acţiunilor speciale de investigaţii, bănuitul a fost reţinut de poliţişti cu suportul angajaţilor BPDS „Fulger” şi escortat la inspectorat pentru audieri. Forţele de ordine au constat că acesta se afla în urmărire penală pentru comiterea mai multor furturi. La moment, oamenii legii au acumulat probe concludente cei demonstrează complicitatea acestuia încă în trei cazuri de furt, comise pe teritoriul sectorului Rîşcani.

În cadrul audierilor individul şi-a recunoscut vinovăţia. Acesta nu este la prima abatere, fiind anterior judecat pentru comiterea infracţiunilor similare. Prejudiciul cauzat părţilor vătămate constituie 11.000 lei.

În acest context, bărbatul este cercetat penal pentru furt, fiind plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Conform legislaţiei în vigoare acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 32.500 lei la 67.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Comentarii: 0  
 
TAGURI