Suspectați de furt dintr-un apartament, poliția a depistat un întreg arsenal în casa a doi tineri din Cimișlia
4 Ianuarie 2019 18:05
 Doi  tineri de 22 și 24 de ani,  originari din raionul Cimișlia, au fost reținuți de polițiștii Inspectoratului Rîșcani din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, fiind suspectați de furt dintr-un apartament. În urma unei percheziții autorizate, desfășurate ieri la domiciliul acestora în raionul Cimișlia, forțele de ordine au depistat: 50 cartușe pentru arma Karabin, 213 cartușe de vânătoare la calibru diferit, 40 cartușe („melcașcă”) , o armă cu amortizator confecționată artizanal, cinci arme de vânătoare cât și alte obiecte predestinate braconajului, deținute ilegal.

 Furtul a avut loc în luna octombrie 2018, polițiștii fiind alertați de victimă în vârstă de 47 ani, comunicând că din apartament i-au fost furate bunuri materiale. La fața locului proprietara le-a comunicat polițiștilor că din apartament au fost sustrase bijuterii din aur și bani, fapt prin care i-a fost cauzat un prejudiciu în sumă de 200.000 de lei.

În acest context a fost dispusă inițierea unei cauze penale pentru furt. Conform legislației în vigoare prevede amendă în mărime de la 32 500 la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Întrebaţi despre proveniența bunurilor, tinerii se încurcau în declarații, spunând că le au de la o persoană care a decedat. Este de menţionat că tinerii anterior au fost judecaţi pentru huliganism şi braconaj.

Armele și munițiile au fost ridicate pentru a fi supuse expertizei balistice iar cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor în care deţinătorii  au ajuns în posesia acestora.

Comentarii: 0  
 
TAGURI