Cunoscutul traseist Octavian Ticu își folosește tatăl pentru a se victimiza
5 Ianuarie 2019 12:20
 Cunoscutul traseist Octavian Ticu își folosește tatăl pentru a se victimiza, în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. Acesta a scris pe Facebook că Dumitru Țîcu ar fi fost concediat din postul de medic al satului Costuleni, din cauza convingerilor sale politice.

 Portalul Deschide.md scrie, însă, că Dumitru Țîcu nu a fost doctorul satului, așa cum a scris fiul lui, Octavian, ci doar asistent medial la Centrul de Sănătate Publică (CSP) „Măcărești-Costuleni”. Acesta nu a fost concediat, ci nu i s-a prelungit contractul de muncă expirat pe 31 decembrie din mai multe motive, deoarace CSP „Măcărești-Costuleni” avea tocmai șase asistenți medicali la doi medici, deși ar fi trebuit să aibă doar patru asistenți.

„Domnul Țîcu a plecat din cauza situației financiare pe care o avem, nu din motive politice. Dumnealui a lucrat asistent medical și nu am avut probleme. Noi nu avem dreptul să ținem persoane la pensie. Ni s-au adresat și tineri cu copii ca să se angajeze, însă nu am putut să-i luăm”, a declarat contabila CSP „Măcărești-Costuleni”, pentru deschide.md.

Amintim că Octavian Țîcu s-a lansat în politică la Partidul Liberal. În anul 2013, formațiunea l-a propus pentru funcția de ministru al Tineretului și Sportului. Ulterior, Țîcu a abandonat această formațiune, în favoarea Partidului Popular European din Moldova, condus de Iurie Leancă. Nici în acest partid, Țîcu nu s-a reținut prea mult. În ultima perioadă, acestea a cochetat cu PAS-ul Maiei Sandu și a paticipat la toate acțiunile politice ale binomului PAS-PPDA. 

Comentarii: 0  
 
TAGURI