Liderul PDM: Noi proiecte de susținere a familiilor cu copii
22 Ianuarie 2019 19:43
O premieră absolută pentru Republica Moldova! Indemnizația unică la nașterea copiilor va fi majorată până la 10 mii de lei. Suplimentar, vor fi aplicate și alte măsuri de susținere a familiilor cu copii. Cu detalii despre aceasta a venit președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, la un briefing de presă după ședința săptămânală a formațiunii, transmite democracy.md cu referire la hotnews.md.

„Un alt subiect, discutat astăzi în ședință, se referă la susținerea de către guvernarea democrată a copiilor și a familiilor și, în mod special, am discutat despre indemnizația unică, pe care statul o dă la nașterea fiecărui copil. Această indemnizație unică este astăzi de 6.303 lei, dar am și aici o veste bună: situația economică ne permite să venim cu o propunere de majorare substanțială a acesteia, de la 6.303 lei – la 10 mii de lei pentru fiecare copil născut” a spus Plahotniuc.

Liderul democraților a mai amintit de programul guvernamental „O nouă viață”, în cadrul căruia, pentru fiecare copil născut, statul acordă și produse de primă necesitate, în valoare de 1.500 de lei.

Tot în sprijinul familiilor care au copii, PDM vine cu un alt program, la care, potrivit liderului formațiunii, se lucrează de mai mult timp.

„Astfel, s-a decis ca pentru fiecare copil din Republica Moldova, familiile să primească în fiecare lună câte 200 de lei, până la vârsta de 18 ani”, a anunțat Plahotniuc.

Aceste proiecte urmează să fie votate în prima lectură în câteva săptămâni, iar votul în lectură finală trebuie să fie dat de către viitorul Parlament.

Comentarii: 2  
HP 22 Ianuarie 2019 20:11
0 (0)
Așa vom crește și natalitatea.Și bani vom avea :) Bravo PD pentru tot efortul depus.
Vasea 22 Ianuarie 2019 21:29
0 (0)
Un proiect bun, și sper ca în 2020 această indemnizație să crească și mai mult.
 
TAGURI