Ilan Șor, despre „președintele neformal” al PSRM: Igor Dodon va pierde alegerile
11 Februarie 2019 21:24
Ilan Șor a răspuns dur și ironic la adresa socialiștilor, adresându-se președintelui țării cu mai multe fraze deocheate și comentând declarațiile acestuia. Totodată, candidatul pentru funcția de deputat de pe circumscripția Orhei, Ilan Șor a vorbit astăzi, în cadrul unui briefing de presă, și despre acțiunea de protest organizată de PSRM în fața CEC-ului, transmite Democracy.MD.

Protestul organizat de PSRM a fost de fapt o comandă a lui Igor Dodon, nemulțumit de faptul că CEC a încercat să pună capăt fărădelegilor comise de PSRM și șeful statului în campania electorală. „Cu ce s-a făcut vinovată CEC în opinia lui Dodon? Pentru că a reacționat la demersul lui Partidului ȘOR și a stopat fărădelegile lui Dodon? Pentru că a întors cursul campaniei într-un făgaș legal și că a stopat utilizarea resurselor administrative în campanie?”, a întrebat Ilan Șor.

El a comentat protestul PSRM/Dodon drept presiuni ilegale asupra acestei instituții. „Calificăm ca o presiune directă a primei persoane în stat în activitatea unei instituții independente”, a declarat Ilan Șor.

Ilan Șor a menționat că Partidul Socialiștilor, a cărui singur program electoral este susținerea președintelui și Igor Dodon, nu au făcut nimic pentru țară. Din care cauză, PSRM/Dodon vor pierde alegerile. Iar acum, „liderul neformal” al PSRM încearcă să justifice această înfrângere în fața creditorilor săi financiari și politici.

„Înțelegem foarte bine că, din păcate, Dodon a făcut promisiuni politice pe care nu le poate îndeplini. Pentru aceasta a luat avansuri politice și financiare mari și acum încearcă să se justifice, dar nu-i reușește”, a precizat Ilan Șor.

Președintele Partidului ȘOR a mai menționat că din cauza că Dodon a fost suspendat de multe ori, nu cunoaște care este statutul președintelui în prezent. „Dodon a fost deja suspendat de atâtea ori, încât nu știu care-i statutul său în prezent, pot spune doar că-i „Многоразовый додон”, așa și trăim din păcate”, a concis Ilan Șor.

Amintim că în urma unei sesizări depuse de Partidul Politic ȘOR, Comisia Electorală Centrală l-a atenționat vineri, 8 februarie, pe președintele Igor Dodon în privința inadmisibilității implicării sale în campania electorale în favoarea unui concurent electoral (PSRM n.red) și a avertizat PSRM pentru utilizarea resurselor administrative ale președinției în campania electorală.

Comentarii: 0  
 
TAGURI