Cerinţele de calitate pentru lapte şi produsele lactate au fost aprobate de Guvern
8 Martie 2019 12:00
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului a elaborat Proiectul Hotărârii de Guvern privind cerinţele de calitate pentru lapte şi produsele lactate. Documentul a fost aprobat ieri, în cadrul şedinţei de Guvern, notează Democracy.MD.

Proiectul are obiectivul de a stabili unele definiţii, denumiri comerciale şi cerinţe comune aplicate pentru lapte şi produse lactate destinate consumului uman, precum şi de a alinia prevederile naţionale cu legislaţia comunitară europeană.

”Aprobarea proiectului nou propus va duce la eliminarea neclarităţilor existente în actul normativ în vigoare şi elucidării problemelor apărute în procesul de implementare a prevederilor acestuia şi, totodată, se va garanta realizarea produselor lactate de calitate”, a menţionat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Nicolae Ciubuc.

Totodată, oficialul a făcut referinţă la compatibilitatea acestei hotărâri cu legislaţia Uniunii Europene: „Ca urmare a analizei proiectului prin prisma compatibilităţii acestuia cu legislaţia UE relevantă, au fost formulate observaţii referitoare la asigurarea transpunerii corespunzătoare a prevederilor actelor UE în discuţie, semnalate omisiunii de transpunere şi incompatibilităţi cu normele UE. Din acest motiv, au fost formulate propuneri privind sporirea gradului de compatibilitate cu normele UE relevante, precum şi semnalată necesitatea revizuirii instrumentelor procesului de armonizare legislativă-clauzei de armonizare”.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI