ANRE: Petroliştii vor stabili şi vor modifica de sine stătător preţurile
11 Martie 2019 13:15
Petroliştii din Republica Moldova vor stabili şi vor modifica de sine stătător preţurile. Este noua metodologie aprobată de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică, scrie Democracy.MD.

De fapt este vorba de metodologia veche aprobată încă în 2007. Decizia de a reveni la vechea metodă de stabilire a preţurilor a fost aprobată astăzi în timpul şedinţei ANRE.

„Nu este nimic nou. Încercăm să ne conformăm cu acel cadru juridic aprobat de Parlament. Noi am revenit la o practică anteriorară de formare a preţurilor când toată responsabilitatea se pune pe jucătorii de pe piaţă. Vom fi cu ochii pe tot ce se întâmplă pe piaţă. Acele modificări majore de pe piaţa internaţională, ele în mod normal trebuie să se regăsească pe panou. Aşteptările noastre este ca acestea să se reducă”, a comentat directorul ANRE, Octavian Calmâc.

Până în prezent, au fost aplicate preţurile plafon, stabilite încă la sfârşitul lunii iulie anul trecut.

Majorarea preţurilor la produsele petroliere a provocat anterior proteste, iar hotărârile ANRE de majorare a preţurilor-plafon erau suspendate de judecată, Ulterior, în vară Parlamentul a votat un amendament, potrivit căruia, preţurile-plafon să fie stabilite o dată în trei luni, nu la fiecare două săptămâni.

Comentarii: 0  
 
TAGURI