Termoelectrica nu a înregistrat încă nicio cerere pentru deconectarea de la căldură
13 Martie 2019 11:15
Locatarii blocurilor conectate la sistemul centralizat de termoficare pot solicita sistarea livrării agentului termic pentru încălzire în timpul zilei sau nopții, sau reglarea consumului de energie termică, în funcție de necesitate, transmite Democracy.MD.

„Procedura de conectare și de deconectare de la serviciilor de termoficare a rămas aceeași. Gestionarii fondului locativ de comun acord cu locatarii stabilesc debitul agentului termic, astfel încât să existe un confort termic în apartamente. Instalațiile Termoelectrica S.A. aflate în subsolul blocului, care asigură furnizarea energiei termice, permit ca consumatorii să se deconecteze pe parcursul zilei, iar seara, atunci când temperaturile sunt scăzute, la necesitate, să fie reluat consumul de energie termică” a menționat Veaceslav ENI, Directorul General al Termoelectrica S.A..

Elena Junghina, șef al Serviciului comunicare al Termoelectrica a precizat că, până în prezent, nu a fost depusă nicio solicitare de deconectare a căldurii.

Termoelectrica S.A. asigură cu energie termică peste 5600 de imobile, dintre care circa 600 de instituții bugetare, aproximativ 814 agenți economici și 209 mii de apartamente, în aproximativ 3000 de blocuri locative în municipiul Chișinău.

Comentarii: 0  
 
TAGURI