Gazprom a majorat prețul gazelor pentru Republica Moldova. Vezi noul tarif
15 Martie 2019 11:15
Compania rusească Gazprom a majorat cu circa 25% prețul gazului pentru Republica Moldova comparativ cu prețul de import din aceeași perioadă a anului trecut, scrie Democracy.MD.

De la 1 ianuarie 2019, preţul gazelor naturale livrate în Republica Moldova de Gazprom constituie 237,46 de dolari pentru o mie de metri cubi. Acest tarif e valabil doar pentru primul trimestru al acestui an, se arată într-un răspuns pentru portalul Mold-street.com, oferit de de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Potrivit datelor ANRE, în anul 2018, în Republica Moldova (fără regiunea transnistreană) au fost importate 1,13 miliarde metri cubi de gaze, cu aproximativ 9,3% mai mult (apoape 96 milioane metri cubi) decât în 2017.

Republica Moldova primește gaz în baza unui contract independent cu Gazprom. Regiunea transnistreană primește gazul prin intermediul companiei MoldovaGaz. Conform contractului în vigoare, Guvernul Republicii Moldova este garantul întregii datorii acumulate de către MoldovaGaz.

Comentarii: 0  
 
TAGURI